Häll av vattnet och låt ånga av ordentligtSätt under tiden en ugnsfast form med rejält med rapsolja ( tål värmen bättre än olivolja) i ugnen och låt bli hetKrydda potatisarnamed Italiensk salladskryddahäll dem ner i den heta oljan, se upp det stänker en del, fördela dem jämnt, helst inte på varann
Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatisoch morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar
Till biffarna serverades råstektpotatisoch crème fraiche smaksatt med kantarell som passade riktigt bra till biffarna – så köp gärna den om du har möjlighet
Servera den råstektapotatisen tillsammans med ägg, bacon, broccoli och ev. Krydda med salt och Piffi. Sonen väljer råstektpotatis, bacon i småbitar och lite ketchup
En variant på en svensk klassiker där jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite härlig smak
Låt småputtra medan du skivar och steker potatisen. Såsen har jag kryddat med dijonsenap, dragon och vitlök och krämigheten har jag fått fram genom att röra ner ett par deciliter creme fraiche
Servera laxen med kokt potatisoch lite smörstekta sockerärtor. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Servera biffarna medråstektpotatisoch lök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor. När potatisen börjar bli klar, klicka i lite mer smör och blanda ner löken så att den får steka med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.