många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
3 morötter. 2 dl turkisk yoghurt. 1 vitlöksklyfta, pressad. Salt, peppar. Skala och riv morötterna. Pressa ut morotssaften så att såsen inte blir för lös
Att baka sina egna tortillabröd blir osannolikt gott, de slår alla köpta bröd med hästlängder. Vi gillar chili, så det fick bli lite hetta och mustiga smaker i färsen med egenblandad tacokrydda
Hembakade tortillabröd, tar inte alltför lång tid och kräver ingen jäsning eller ugn =). 5 dl majsmjöl / 5-6 dl vetemjöl / 0,5 dl rapsolja / 2 msk havssalt / 2 tsk bakpulver
Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen
Sätt ugnen på 200 grader. Bland ostsorterna väl i botten på en form, ca 25 cm i diameter. Vispa upp äggen, tillsätt mjölet, lite i taget och vispa ner grädden till en klimpfri smet
I helgen gjorde vi en chili för första gången, det tar ganska lång tid men det är det värt. Gör man det dagen innan är det ännu bättre, då kan man bara värma den i ungefär 20 minuter på plattan
Månadens tema är färger. Receptet är därför sammansatt av ingredienser i naturens finaste färger. Använd Mini Quick Chef när du tillreder salsan och servera den till lamm, fågel eller mexikansk buffé