Mina favoriter

Mina favoriter

  • 29 Recept
Mina favoriter
Rörande goda drinktilltugg

Rörande goda drinktilltugg

Det är en hel del som kikar in i vårt kök efter att ni letat efter drinktilltugg, "superduper enkla drinktilltugg" och "plockmat eller drinktilltugg" är två av de mest lästa inläggen vi har bjudit på genom åren
Taco-pastagratäng

Taco-pastagratäng

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i smör, när färsen är genomstekt så tillsätta taco kryddpåsen rör runt och häll på 2 dl vatten
Släng ägg i elden!

Släng ägg i elden!

Okej, då fortsätter vi med projekt " mer färs i Mårtenssons kök" och bjuder er på ett spännande italiensk recept som vi sett hos en rad andra matbloggare
Pizzabullar med bacon

Pizzabullar med bacon

Lite varmare har det allt blivit, det märktes nu i eftermiddag och när Håkan kom hem vid 19. 00 så stod termometern på hela 10 grader - härligt
Herr Wellington i färsformat

Herr Wellington i färsformat

Alltså det börjar ju likna filmen "Julie och Julia" här i vårt kök, har ni sett den. Den om Julie som får en livskris och bestämmer sej för att prova alla recepten i Julia Childs kokbok "Mastering the Art of French Cooking"
Räkröra och västerbottenpuffar.

Räkröra och västerbottenpuffar.

Då var det dags för lillenyårsafton och snart är det dags att köra in på sista varvet 2012. Denna lillenyårsafton går lite i italienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Andra advent har installerat sej med stormigt väder och tydligen finns det en stor risk för ganska mycket snöfall också på det, jippi
Enklaste laxgratängen.

Enklaste laxgratängen.

Här kommer ett recept på den absolut enklaste fiskgratängen som någonsin har tillverkats i detta köket, frågan är väl om det kan bli enklare utan att fuska med halvfabrikat (något som även vi gör ibland)
The förrätter.

The förrätter.

Vi kör väl på med förrätterna från lördagens firarmiddag, eller vad säger ni. Säkert kan dom komma till nytta för någon framöver, kanske redan till helgen kanske
Godaste pizzasalladen är så god!

Godaste pizzasalladen är så god!

Hoppas verkligen att ni alla fått njuta av en precis lika underbar höstdag som vi här nere gjort, sol från blåaste himmel och en sån där krispig hög luft som man nästan kan ta på
Låt bullarna jäsa i ugnen.

Låt bullarna jäsa i ugnen.

Idag ska ni få ett kanonrecept som ni kan använda är ni vill smaska i er goda bullar men inte har tid för deg som ska jäsa, bakas ut för att sedan jäsa en gång till innan de gräddas
Cannelloni, på Ankis vis

Cannelloni, på Ankis vis

Fredagen med tillhörande helg närmar sej igen, det är helt otroligt vad tiden springer iväg. Snart är det dags för semester i köket, kanske har redan några av er påbörjat sin ledighet

Indonesisk kyckling

God kväll alla läsare. En glad första advent på er. I går kväll var vi ju borta på middag hos Anne och Ingemar och det var, som vanligt, en trevlig kväll med god mat och dryck
Juliga dofter

Juliga dofter

Denna lördag är Håkans jobblördag, hela långa dagen, och när han kommer hem ikväll så väntar det en god gryta på spisen
Portersill

Portersill

Nu är det bråda dagar för handeln, på Håkans jobb är det mycket från charken som kunderna bär med sej hem
Formfranska? och en cliffhanger

Formfranska? och en cliffhanger

Det verkar vara helt omöjligt att hitta formfranska i vanliga mataffärer nu för tiden, alla fyrkantiga franskbröd är tydligen skivade numera
Kall sås till lax

Kall sås till lax

Påskafton är här och många av er äter säkert påskmiddag ikväll, med allt vad det innebär. Kanske lite ägg och sill, till det snaps och öl, somliga smarrar kanske på lamm medan andra föredrar lax
En enkel baconrulle.

En enkel baconrulle.

Om det var muggevär igår så har det varit precis tvärtom idag, en härlig höstdag med båda sol och vindstilla väder
Frukost på balkongen.

Frukost på balkongen.

Faktiskt blev det väder så vi kunde sitta på vår balkong och äta frukost igår, även om vi fick ta på de långa ärmarna