Efter att jag publicerat recepten på brysselkål och fläskpytt kommer medlemstidningen Koloniträdgården med ett recept som är en kombination av båda två
Brysselkålen delar folket i två läger. De som älskar och de som hatar. Men det går att vinna över folk från hatasidan till älskasidan om man undviker att servera brysselkålen som en illaluktande, sönderkokt sörja med alltför mycket beska
När grädden i kylen närmar sig "bäst före"-datumet och men bara inte kan lyckas göra av med den är ett bra tips att frysa in den och ta fram till nån gryta eller soppa när det blir tillfälle
En dag kvar på jobbveckan sedan ledigt i 17 dagar. Så härligt det ska bli. -) Men först ska jag ta och bjuda er på mitt sista gröna bidrag till "Grönare högtider" med Las Moras
Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare. 4 portioner500 g färsk eller fryst brysselkål1/2 rödlök1 dl sötmandel2 msk smör150 g fetaostSkala och skiva rödlöken tunt
En variant på brysselkålen på JulbordetVisst är det smarrigt med nykoka brysselkål och en klick smör men den här varianten kan gillas även av dom som inte är helt så förtjusta i brysselkål