Idag har jag gjort röd pesto med soltorkade tomater. En pesto med god smak av soltorkade tomater som passar som sås till grillat eller som pålägg som en röra till bröd, crostinis mm
Wohoo idag var det dags för vår premiärgrillning. Det blev chilimarinerad fläskkarré som serverades med något som mamma brukar göra, liknar potatissallad men görs med pasta istället för potatis
ca 500 g kycklingfilé (lår- eller bröstfilé)2-3 paprikor av olika färg8 körsbärstomaterfärsk timjansaltsvartpeppar2 ägg1 burk kesella (250 g)1 dl lättcrème fraiche1 msk dijonsenap4 msk riven parmesanost1 burk sardellfiléer (50 g)350-400 g färsk pasta, t e x farfalle1
I fredags hade vi middagsgäster och bjöd på dessa fantastiskt goda köttfärsbiffarna fyllda med fetaost med en sås som är to die for och ugnspotatisklyftor
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar