Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Måndag kväll är sällan den kväll då man experimenterar i köket. Oftast kör man på ett säkert kort, något man lagat tusen gånger och skulle kunna göra i sömnen
Vi har haft en underbar lördag med strålande sol här i Kalmar. I stan har det under dagen varit ett rock-jippo till min och sambons stora glädje, så det har vi besökt både under dagen och kvällen
En enkel och fantastiskt god gryta på fläskfilé. Det vita vinet gör att det blir bra sting i såsen som tränger in i köttet under de 30 minuter det puttrar i grytan under lock
2 stora kycklingfilerflingsalt, svartpeppar1 pkt bacon ca 125 g3 st lagerblad5 vitlöksklyftor1/2 dl olivolja1/2 dl balsamicoRosmarin & salvia efter tycke och smak1
Gästerna denna gång bestod till 90% av stammisar, mina mest trogna gäster ville helt enkelt inte missa denna middag. Till detta drack vi Bonaterra Chardonnay, 2009, Carlifornien, som är ett utav mina favoritviner från Systembolaget just nu
Den strös över maten och persiljekvistar åker med i nästan alla mina långkok och även i såskoket. Ett enkelt sätt att piffa upp vardagsmaten, är att använda sig av färska örter
Lite färg från apelsinen lyfter rätten som smakar mycket. En av min läromästare i köket och fars paradrätter i köket när det gäller lunch var en helt underbar Nasi Goreng med köttfärs, vet inte riktigt vart han fick receptet från men han var väldigt tidigt ute med “främmande” mat
Fläskfile med WhiskysåsRecept för 3 personer. 450g fläskfilé Salt/svartpepparSmörSås. 2 schalottenlökar1½ dl whisky (Vi använde Balvenie, 12 år, Double wood 40%)2 1/2 dl vatten1 dl vispgrädde2 msk kalvfond1 msk smör2 tsk sojaSalt/svartpepparStek fläskfilén tills den fått lite färg krydda med salt och peppar
Bacon- och ostgratinerad kycklingfiléRecept för 4 personer4st kycklingfiléer2 paket bacon4 dl crème fraiche3 dl grädde4 dl riven västerbottensost5 st champinjoner2 st schalottenlökar2 tsk senap (johnnys)3 tomater i klyftorSkär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i stekpanna
Just nu lagar jag så mycket mat att jag knappt hinner blogga om allt. Jag har flera fina recept på lager som jag ska skriva om så snart jag har lite mer tid över
Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Foto. Karin / bevemyrs bloggEfter att ha ätit den här rätten påpekar mannen "Jag tror att vi flyttar till Thailand och lever på thaimat resten av livet - det är så himla gott