Eftersom första veckan på skolan blev ganska intensiv, så gissar jag att den andra också blir det. Jag gissar att det inte blir mycket lugnt förrän uppsatsen börjar bli klar
Det är ju morotssäsong nu och jag hade köpt hem massa morötter. Ville göra nånting nytt av morötterna och hittade det här receptet på en jättegod morotssylt med mandel och pistagenötter i, smaksatt med kardemumma
Bryn nötköttet i margarinet i en gryta. Salta och peppra. Häll i löken och låt det fräsa en stund. Strimla under tiden vitkålen, men inte för fint, det är godast om det är lite grövre bitar
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
. Den här rätten tycker jag passar extra bra vintertid, särskilt om man tillsätter lite röd chili. Fasolie, som rätten kallas för på arabiska, kan göras på röda, vita eller gröna bönor