1

1

  • 4 Recept
Mina favoriter
Marinerad kotlettrad med zucchinirisotto

Marinerad kotlettrad med zucchinirisotto

1,2 kilo kotlettrad med ben0,5 dl olivolja1 citron skal från1/2 citron saft från4 vitlöksklyftor1 rejäl kvist färsk rosmarinSalt + svartpepparFörst ska köttet marineras i kylskåpet över natten, men börja med att spara undan 1 vitlöksklyfta och 1/3 av rosmarinen och 1/3 av citronskalet (det ska användas att knida in i köttet precis innan stekning nästkommande dag). Kör i ugn 175 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Tag köttet ur ugnen och låt det vila 15 min. 1 liter hönsbuljong3 dl arborioris2 msk smör2 msk olivolja1 gul lök1vitlöksklyfta1 dl torrt vitt vin1 stor zucchinisalt och peppar50 g paremesanKoka upp buljong. Späd med 1,5 dl buljong åt gången och låt koka in under ständigt vevande. Mittimaten med Jojje 1,2 kilo kotlettrad med ben. 1 citron skal. 1/2 citron saft från. 1 rejäl kvist färsk rosmarin. 1 vitlöksklyfta. 1 dl torrt vitt vin
Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj

Förgrädda i ca 10 minuter 200 grader. 150 g margarin eller smör. 1 stekt eller färdiggrillad kyckling. 1 stor purjolök. 1 burk skivade champinjoner
Fiskbiff med mos och kall sås

Fiskbiff med mos och kall sås

ca 217 kcal/port Mos. ca 107 kcal/port 4 port 400 g fiskfilé 1 ägg 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 11/2 dl ströbröd 2 msk smör Mixa alla ingredienserna utom ströbrödet och smöret till en färs i en mixer. ca 1 kg potatis ca 2,5 dl lättmjölk 2 msk smör Salt och vitpeppar Skala potatisen och skär i mindre bitar. 2 dl gräddfil 11/2 dl turkisk yoghurt 3,5% 2 msk chilisås 3 msk bostongurka salt, vitpeppar Blanda alla ingredienser smaka av med kryddor Recept. ca 217 kcal. ca 107 kcal. 1 ägg. 1 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 11/2 dl ströbröd. ca 1 kg potatis. 11/2 dl turkisk yoghurt
Världens godaste tomatsås

Världens godaste tomatsås

Helenas tomatsås4 portioner500 g krossade tomater1 gul lök1 msk olivolja1vitlöksklyfta1/2 buljongtärning (kyckling eller grönsak)1/2 dl vatten1 tsk socker1/2 tsk salt1 tsk oreganovitpepparTill servering. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. 1 vitlöksklyfta. 1/2 buljongtärning (kyckling eller grönsak)