Den här gången fick det bli en vegetarisk paj med inspiration från Italien. Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Lägg skockor, tomater, vitlök, basilika och parmesan i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Beroende på ostsort och önskad konsistens kan du behöva ha i lite mer olja
2 450 g små potatisar 2 tsk olja salt och peppar 150 g haricots verts 1 msk smör ca 300 g rostas (alt rostbiff) 1 dl bearnaisesås Lägg till i inköpslistan
Dagens recept är självklart vegetarisktoch det är dags för risotto. Tag av den färdiga risotton från värmen och rör i gräddblandningen tillsammans med champinjonerna
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Skiva picnicbogen och servera med sellerin, haricots verts, äppelklyftor ochäppelmustsåsen. Strö rikligt med rosmarin och svartpeppar över bogen, linda baconskivorna runt om
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps medrostade kikärtor (som är sååå gott. ) och fylla dom med en massa god sallad så blir dom riktigt mättande också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.