En läskande klassiker. Blad och bär från svartvinbärsbusken kan båda användas för tillredning av saft och slutresultatet skiljer sig ordentligt i karaktär
Ingredienser Portioner. 2,5 l koncentrerad saft 2 l svartvinbärsblad 2 1/2 l vatten 1 msk citronsyra 2 - 3 dl strösocker Till servering mineralvatten is citronskivor Lägg till i inköpslistan
Jag vet att jag har blivit tipsad om denna saft förut men det har liksom fallit i glömska, och så såg jag på Ernst härom veckan och blev så himla sugen på att testa
Svartvinbärsbladssaft är läskande, syrlig och frisk. Lite som flädersaft. Plocka massor av svartvinbärsblad och lägg i en bunke tillsammans med vatten, socker, citron och citronsyra
Svartvinbärsbladssaft är läskande, syrlig och frisk. Lite som flädersaft. Plocka massor av svartvinbärsblad och lägg i en bunke tillsammans med vatten, socker, citron och citronsyra
I det här klippet kan du höra mig prata om syrener, hipsters, Ernst och svartvinbärsbladssaft med de supertrevliga programledarna Magnus Nilsson och Karin Selldén i Radio P4 Jönköping. TaggarP4SRsvartvinbärsbladssaftsyrénsaft 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.