Mina favoriter

Mina favoriter

  • 20 Recept
Mina favoriter
Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg

Mazarinmuffins med hallonglasyr

Mazarinmuffins med hallonglasyr. 12 st. 200 g mandelmassa. 150 g mjukt smör. 1 dl socker. 3-5 dr. bittermandelolja
Chokladhavrerutor utan gluten, mjölk, ägg eller nötter

Chokladhavrerutor utan gluten, mjölk, ägg eller nötter

Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
Kanelbullar med dinkel

Kanelbullar med dinkel

Detta är ingen "supernyttig" variant av kanelbullar som det kanske låter, det är fortfarande mycket smör & socker i
Vanilj- & mandelkakor för stora och små

Vanilj- & mandelkakor för stora och små

Att göra egen mandelmjölk är både gott och vansinnigt enkelt. Dessutom kostar den bara en bråkdel av vad färdiggjord gör, samtidigt som du slipper onödiga tillsatser
Chokladkakor Recept

Chokladkakor Recept

Godsaker Cirka 15 stycken Du behöver. 125g rumsvarmt smör 0,75 dl Sukrin 2dl mandelmjöl 1dl Bake Pro 2 msk kakao 0,5 tsk äkta vaniljpulver Gör så här
Finska Pinnar

Finska Pinnar

Finska pinnar med sin mandelsmak är himla gott det, finns ju mängder med recept på finska pinnar men jag ville ha ett med bittermandel i och använde det som finns i boken Sju sorters kakor
Hemgjorda Mazariner med Jordgubb & Smultron glasyr!

Hemgjorda Mazariner med Jordgubb & Smultron glasyr!

Har i flera år velat göra egna mazariner men har trott att de varit riktigt svåra att göra. Så inför tjejens kalas så tänkte jag att de vore ett bra tillfälle att testa på
Enkla mandelbakverk av överblivna äggvitor

Enkla mandelbakverk av överblivna äggvitor

Återigen har jag lyckats samla ihop ett gäng äggvitor som pockar på uppmärksamhet. Passar bra att använda till de här muffinsliknande portionsbakverken där vitorna inte alls behöver vispas hårt som till maräng
Chocolate chip cookies (LCHF)

Chocolate chip cookies (LCHF)

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)

Nytt recept på småkakor (LCHF)

Småkakor - grunddeg (LCHF). Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Fröiga kex med sälta

Fröiga kex med sälta

Fröiga kexDessa fröiga goda kex hittade jag recept på i "Under valnötsträdet" av Anna & Fanny Bergenström
Sockerfria havrekexs

Sockerfria havrekexs

Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
Nötkakor - diabetiker

Nötkakor - diabetiker

Sätt ugnen på 200 º. Mal hasselnötterna fint. Blanda Hermesetas lättströ med de malda nötterna. Vispa äggvitan till hårt skum
Syltkakor - diabetiker

Syltkakor - diabetiker

Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor
Citronflarn

Citronflarn

De här ljuvliga små mandelkakorna har fått smak av färsk citron och blir alldeles fantastiskt tunna och knapriga
Strikta Paleokakor!

Strikta Paleokakor!

Just nu har vi avklarat första halvlek på vår 30 dagars strikta paleoutmaning. )  Under utmaningen då vi äter strikt Paleo använder vi oss inte av någon typ av mejerivaror så som vispgrädde, ost eller smör som vi annars ibland kan unna oss lite av
Milanostänger – eller nåt sånt…

Milanostänger – eller nåt sånt…

Det var ett tag sedan jag bakade småkakor, så i helgen bestämde jag mig för att hitta på något nytt som jag inte haft på bloggen tidigare – hyllan med bakböcker som bekant är välfylld, så det blev lite botaniserande innan jag till slut föll för Milanostängerna ur ”Sju sorters kakor” från ICA-förlaget
Persikomarmelad

Persikomarmelad

Mermelada de melocotón. 1 kg mogna persikor - utan skal och fruktkärna. 500 gr syltsocker. Skålla persikorna i kokande vatten några minuter