Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar
Lägg upp ruccolan på ett fat. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och toppa salladenmed dessa. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna och häll dem sedan över salladen
Servera salladenmedgranatäpple på salladsfat eller skål. Skär av botten och toppen på granatäpplet så att du ser de stora klyftor med vitt fruktkött med kärnorna mellan
Mixa fetaosten ihop med yoghurten i en bunke. Istället för lingonsylt till potatisbullar och bacon gjorde jag en fruktig sallad på morot, äpple och granatäpple, som passade alldeles utmärkt
Salladmed avocado, soltorkade tomater, ruccola, paprika mm. Sallader är så underbara, för det är ju egentligen bara ett hopsläng av olika livsmedel man tycker om
Det blev grönsalladmed tomater i klyftor, apelsinbitar och krispiga granatäppelkärnor. Toppa med lite basilikablad, champagnevinäger, olivolja och servera gärna med en härlig paj
Sen är det klart att njuta, jag serverade salladen tillsammans med ett glas gott rött vin. Krydda med salt, svartpeppar, en nypa socker, olivolja, vit balsamvinäger samt lite citronsaft
Getostpaj på vit caprin, soltorkade tomater och timjan ¦. Valnötter om du vågar och vill är ett smaksäkert kort tillsammans med getosten och för all del även som strössel ovanpå salladsskotten och päronen som klyftats
Pensla brödskivorna med lite olivolja och strö över parmesanost. Fördela det knapriga brödet, ruccolasalladen, gurka, rödlök och grönmögelost på tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.