Vi får helt enkelt glädjas åt att vi gör det nu , och att det fungerar så otroligt bra. Lägg ned filéerna ganska tätt, och krydda dem med salt och vitpeppar
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt. Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär koljan i portionsbitar. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa eller stöt potatisen, tillsätt mjölk och smör och vispa slätt med elvisp
Igår gjorde jag en lätt och fräsch fiskrätt med kolja som blev himla god. Mörkt och massor med snö är det ute just nu, kul för barnen och jag får nog erkänna att jag tycker det är rätt kul och fint med snö jag också
4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.