Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Rotfruktstemat fortsätter här hemma. Snabbmat á la Amanda helt enkelt. Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjanoch flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Salta och peppra. 1Smör till stekning. 1300 skogschampinjoner. 1Salt och peppar. 110-12 mellanstora potatis. 13-4 msksmör. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvorna medsmältsmör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatisen i ugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammansmed de stekta champinjonernaoch ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigtoch servera varmttillsammansmed en grön sallad
helstekt oxfilé med potatisrosor, trattkantarellsås ochtomatsallad. Nu när det är söndag så är det mysigt att äta något lite extra gott för att dra ut på helgen lite till och här kommer lite bilder från en riktig favoritmiddag hos oss
Pusta filén och krydda med peppar och salt runt om. Blanda under tiden grädde, chilisås och riven ost. Lägg den i stekpannan och stek så den får färg runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.