Lammracks med råstekt potatis och balsamsås
Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammracks
  • Börja med att skära skåror i den feta sidan på lammracksen.
  • Detta för att smaken skall tränga in i köttet.
  • Marinera racksen i en marinad, se nedan.
  • Låt dem ligga i marinaden minst 1 timme
  •  
  • Marinad
  • 1 citron, pressad
  • 2 msk rosmarin
  • 2 - 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  •  
  • Råstekt potatis
  • 6 - 8 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja eller annan matolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressad eller vitlökspulver
  • salt och peppar
  •  
  • Balsamsås
  • 1 dl rödvin
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk honung
  • 1 msk apelsinjuice eller apelsinsaft (färsk)
  • 1 st lagerblad
  • ev. maizenaredning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.