Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
Grilla laxen några minuter per sida och dekorera medgrillade limeskivor. Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor tycker jag att lax passar väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki
smaka av med salt. grilladlax, klyftpotatis/ris och sallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.