Skölj och halvera tomaterna. Mindre bitar och tomater med tunt skinn tar kortare tid. Kolla gärna till tomaterna efter två timmar så att de inte redan är klara, dvs när de inte längre vätskar och har börjar torka till
Så här gör du egna. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkadetomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Sätt ugnen på ca 80 grader. Sätt in i ugnen, men lämna en liten glipa så fukten kan ta sig ut
Köper soltorkade, torra, ekologiska tomater och de använder jag ofta som de är, riktigt goda. Men nu har jag provat lagt in torkade tomater i oliv- och rapsolja och de blev rätt så bra
Dela tomaterna i fyra klyftor. Vänd tomaterna någon gång under tiden. Beroende på hur saftiga tomaterna är kanske det behövs länge tid att få dem riktigt torra
För den tänkta tomat- och basilikaosten behövdes marinerade soltorkadetomater. Tomaterna kom från italienska Sicilien och egenmarinerade tomater blir både billigare och godare än de färdigköpta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.