Mina favoriter

Mina favoriter

  • 70 Recept
Mina favoriter
Egen tacokrydda

Egen tacokrydda

2 msk chilipeppar. 1 msk lökpulver. 1 msk vitlökspulver. 1 msk malen spiskummin. 1 msk paprika pulver. 1 msk socker
Gudomlig köttfärspaj

Gudomlig köttfärspaj

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna
General Zuos kyckling

General Zuos kyckling

Detta är en kycklingrätt som i USA har kommit att bli något av den Hunanesiska matens flaggskepp fast den är ganska okänd i själva Hunan
Chinese orange chicken stir-fry

Chinese orange chicken stir-fry

Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. Dela kycklingen i kuber, ca 1 cm stora. Lägg kuberna i en skål och häll i blandningen
Farmor Nellies sillröra

Farmor Nellies sillröra

Hacka sill och ägg. Blanda alla ingredienser till en röra. Servera på hårt tunnbröd och garnera gärna med en kvist dill och eller basilika

Susannes suveräna sill

6-8 portioner, 10 minuter + valfri tid i kyl. Min kompis Susanne kom på den här synnerligen enkla sillvarianten, som både är supersnabb och otippat god
Midsommarröra

Midsommarröra

På midsommarbordet är sill ett måste och det här blev årets variant. Mycket god. Receptet är från ica och tricket är att göra egen majonnäs
Husfrusill

Husfrusill

Ha ju alldelens glömt bort att visa sillen som jag testa att göra till buffén vi hade på midsommarafton
Gammeldags sill till Jul

Gammeldags sill till Jul

För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Wienerbröd på nolltid

Wienerbröd på nolltid

Vill du göra det enkelt för dig eller saknar du helt förkunskaper om bakning. Då har jag ett tips på hur du på ett kick gör wienerbröd med vaniljfyllning
Maklobe

Maklobe

Den här rätten är supergod. Tar tid att göra den men värt det. Den heter maklobe. En rätt som är populär i Mellanöstern
Kinesisk apelsinkyckling

Kinesisk apelsinkyckling

Just nu, när vi lagar asiatisk mat här hemma så växlar vi mellan Pulled Chicken Teriyaki och denna underbart goda apelsinkycklingen
General Tso´s kyckling

General Tso´s kyckling

Hoppsan. Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Det beror absolut inte på att inspirationen lyser med sin frånvaro, tvärtom
Små vårrullar med kyckling

Små vårrullar med kyckling

Oj oj vilken värmebölja vi har fått. Jag är lite udda av det slaget att jag inte riktigt gillar när det är för varmt utan mer än gärna nöjer mig med 22-23 grader
BIRYANI - KYCKLING OCH RIS

BIRYANI - KYCKLING OCH RIS

Biryani är en jätte god maträtt som kan varieras på mängder av olika sätt beroende på vilket land den kommer ifrån
Kyckling med sötsur citronsås

Kyckling med sötsur citronsås

Kycklingen ska friteras i två omgångar vilket gör köttet mört och paneringen knaprig. Den första friteringsomgången kan göras ett par timmar innan servering, praktiskt om man vill förbereda så mycket som möjligt
Maklobe

Maklobe

Den här rätten är supergod. Tar tid att göra den men värt det. Den heter maklobe. En rätt som är populär i Mellanöstern
Kinesisk krispig apelsinkyckling

Kinesisk krispig apelsinkyckling

Jag har den senaste tiden fått total dille på asiatisk mat i alla dess former och det har säkert märkts av en hel del här på bloggen och även på instagram om ni följer mig där (@ensmakavkarin)
Hemmagjorda langos

Hemmagjorda langos

Idag får jag dock jobba tillsammans med en av mina bästa vänner (jo, vi jobbar ihop också) och vi ska dessutom åka på en liten lördagsutflykt tillsammans allihopa, vilket gjorde det betydligt mycket lättare att stiga upp när den där väckarklockan ringde imorse
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kärleksmums - chokladrutor med kokos

Kärleksmums - chokladrutor med kokos

Skulle nog kalla det här en 70-tals klassiker, men den kanske är äldre än så. Egentligen spelar det inte så stor roll, den är fantastiskt god och bakas i långpanna - oerhört tacksamt