6-8 portioner, 10 minuter + valfri tid i kyl. Min kompis Susanne kom på den här synnerligen enkla sillvarianten, som både är supersnabb och otippat god
För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Vill du göra det enkelt för dig eller saknar du helt förkunskaper om bakning. Då har jag ett tips på hur du på ett kick gör wienerbröd med vaniljfyllning
Oj oj vilken värmebölja vi har fått. Jag är lite udda av det slaget att jag inte riktigt gillar när det är för varmt utan mer än gärna nöjer mig med 22-23 grader
Kycklingen ska friteras i två omgångar vilket gör köttet mört och paneringen knaprig. Den första friteringsomgången kan göras ett par timmar innan servering, praktiskt om man vill förbereda så mycket som möjligt
Jag har den senaste tiden fått total dille på asiatisk mat i alla dess former och det har säkert märkts av en hel del här på bloggen och även på instagram om ni följer mig där (@ensmakavkarin)
Idag får jag dock jobba tillsammans med en av mina bästa vänner (jo, vi jobbar ihop också) och vi ska dessutom åka på en liten lördagsutflykt tillsammans allihopa, vilket gjorde det betydligt mycket lättare att stiga upp när den där väckarklockan ringde imorse
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Skulle nog kalla det här en 70-tals klassiker, men den kanske är äldre än så. Egentligen spelar det inte så stor roll, den är fantastiskt god och bakas i långpanna - oerhört tacksamt