Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligtglutenfritt mjöl och stärkelse
Vispa hastigt ihop till en smet som snabbt sväller till en deg. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Häll över degspadet och blanda till jästen löst upp sig. Förbered plåtar med bakplåtspapper. Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma
Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfria med vatten som degspad. Det enda lilla kruxet - om man nu ska kalla det för krux - är att man behöver planera baket eftersom brödet ska jäsa länge och i flera omgångar
Rör ut jästen i degspadet. Kavla sedan ett par gånger med kruskavel. De har fått lämna bort sina dvärghamstrar idag på grund av att i synnerhet ett av barnen utvecklat allergi
Här hemma blir det en och annan pannkakaunder mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Börja med att krossa dom poppade pop cornen i dubbla påsar. Vispa allt slät och fluffigt. Man kan använda glutenfriadigestive-kex om man vill göra en ”vanlig” botten som också är glutenfri men det blev rätt så häftigt med en annorlunda botten
Jag föredrar att bjuda på dessa eftersom att särskilda tillfällen som lucia och jul kommer en gång om året och då passardet att erbjuda något som alla kan äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.