Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Tag tid på dig, och låt dig inte stressas. Blöt kanterna på arken med fingrar som doppats i vatten. Blanda alla ingredienser tillsammans med fläskfärsen i en bunke till en jämn smet
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten. De fick puttra i pannan ca 10 min tills köttbullarna var genomstekta
Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten. Garnera med flisad choklad, färska hallon och citronmelissblad
Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i
Idag lagade jag italienska köttbullar med spaghetti och tomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
När det sen är dags för servering stek kycklingen med skinnsidan neråt så det blir knaprigt, vänd sen och stek på andra sidan så det får lite färg där med
Salta peppra och ha gärna påfärsk rosmarin om ni har hämma. Grekiska köttbullarpå lammfärs och fetaost, med ugnsrostad potatis, tsatsiki och vitkålsallad
På Gräsö camping fick jag dessa riktigt goda färska räkor och en kall öl. Den här är gjord på färdig grillad kyckling, sallad påpåseoch en ask jordgubbar
)Förrätten blev gratinerad getost ochfärska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Desserten gjorde jag redan på onsdagskvällen, så den var klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.