Mina favoriter

Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter
Pastöriserad äppelmust

Pastöriserad äppelmust

Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Äppelcider "göra själv"

Äppelcider "göra själv"

    Så var det äntligen dags att bära ner de buteljerade ciderflaskorna till källaren, ca 9 liter totalt
Kryddigt äppelmos

Kryddigt äppelmos

Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto kryddigare äppelmos behöver man. ca 3 kg äpplen
Äppelmustning och varm äppeldryck

Äppelmustning och varm äppeldryck

Som jag skrev tidigare i veckan så var vi förra söndagen - en härligt solig men blåsig höstdag - ute på Ekerö och mustade en del av vårt äppelöverflöd till den mest ljuvliga, gyllengula äppelmust på Äppelfabriken