Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Fransk lantkorv

Fransk lantkorv

Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

I lördags var min syster med familj bjudna hem till oss på kalkonmiddag. Helstekt kalkon har blivit lite av en tradition hemma hos oss under alla helgona helgen
Grönsakswok med vita bönor i sötsur sås

Grönsakswok med vita bönor i sötsur sås

Skär alla grönsakerna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan, krossa den med knivbladet och hacka den. Skala en liten bit ingefära, och skär i små bitar

The real stuff -Småländska isterband!

Småländska isterband . (”The real stuff”, kan man säga). Praktiskt taget finns det endast ett alternativ till hemgjorda riktiga isterband enl
Västgötska Isterband

Västgötska Isterband

I somras var jag hemma i Mölltorp där mycket av mitt korvintresse har sitt urspung och där min pappa, Torsten Fredén, fortfarande gör en hel del korv, bland annat en grynkorv som ännu i dag är en av de mest efterfrågade varorna på Fredéns ICA Nära
The making of the korv!

The making of the korv!

I dag har jag gjort korv, fick ett ryck och förmodligen beror det lite på mina nya arbetsuppgifter. ) Wannerdt, mina bästa korvrecept

Vegansk korv (stoppa själv + recept)

Sett så många som frågat efter recept på korv och andra envisar sig att göra korv på endast seitan. Här har vi ett recept med en bra och god fyllning till vegansk korv
Kycklingkorv med bacon

Kycklingkorv med bacon

Det här var första gången jag gjorde kycklingkorv och jag tycker att den blev god. Kanske kunde jag haft i lite mer kryddor och kanske lite mer späck också men jag blev rätt nöjd ändå
Helstekt julkalkon

Helstekt julkalkon

Fyllning. 50. g. smör. 1. st. kruka färsk salvia, hackad. 12. skivor prosciutto, strimlad. 2. vitlöksklyftor, skivade. röda lökar, hackade
Köttfri måndag med ångkokta savoykålsknyten

Köttfri måndag med ångkokta savoykålsknyten

Mitt letande efter riktigt, riktigt god vegetarisk mat går vidare. I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om