Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Det går att ställa tillbaka en stund på värmen igen om det är svårt att få det att smälta. Det blir ingen angenäm färg på fluffet så jag färgade det med rosa pastafärg / hushållsfärg
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Receptet kommer från den fina bloggen Bakabaka liten kaka. Använder du hallon så tänk på att sila hallonen så de små "kärnorna" inte följer med moussen
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Smaksatte med hackad geisha som kom häromdagen… Gott. Idag testade jag göra pannacotta på sockret och det var huuur lätt som helst att slippa krångla med gelatinblad
Ta bort från ugnen och gör gropar i mitten av varje kaka. Här har jag använt geisha choklad som är en mjölkchoklad pralin med en krispig hasselnötsfyllning
Vill tipsa om en riktigt god chokladmousse som funkar bra att fylla tårtor med. Jag har bara gjort denna med vit choklad, men den sägs bli lika god även om man använder vanlig choklad
Geisha är en favorit choklad och passar hur bra som helst i pannacotta. 5 dl grädde 3 gelatinblad 3 msk muskovadosocker 200 g geisha choklad Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund. 200 g geisha choklad
Smakar så där underbart gräddigt gott som glass ska göra. Nu när våren börjar komma med stormsteg finns det inget bättre än att avnjuta en skål med god glass
Täck kakan efter ett tag med en bit bakplåtspapper så att ytan inte blir för välgräddad. Du kan till och med ställa den kallt eller frysas några dagar innan
• 12 – 20 wooden or metal skewers / 12-20 spiedini di legno o di metallo • 700 g lamb or sheep meat cut into little cubes / 700 g carne di pecora o di agnello tagliati a cubetti • 2 rosemary sprigs / 2 rametti di rosmarino • 1 lemon or 60 ml white vinegar / 1 limone o 60 ml aceto bianco • Salt to taste / Sale qb • Olive oil / Olio d’oliva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.