tomateroch en bit bröd. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo ochbacon
servera Semillion-Sauvignon när jag bjuder på svamprisotto. blanda med svamp- ochbaconfräset. När jag var i Australien första gången fick jag en Semillion-Sauvignon
Bland annat så fick den vara en av huvudingredienserna i den här risotton. När riset börjar bli klart så hälls tomatoch basilikan i riset och alltihop rörs ihop med riven parmesanost efter smak
När risotton nästan är klar tar du i den soltorkade tomaten. Jag har ju redan skrivit om risotto en gång men efter som att det är så himlans gott så måste man ju laga det många gånger och på många olika sätt
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Låt risotton sätta sig ett par-tre minuter under lock och servera den sen direkt på ett stort fat. En egenkokad eller köpt buljongfond med djupa smaker är optimalt, men om du väljer buljong på tärning, så blanda gärna två sorter t ex höns- och grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.