Fisk/skaldjur

Fisk/skaldjur

  • 60 Recept
Marulksfilé med Parmesanaioli

Marulksfilé med Parmesanaioli

4 personer. 6-8 hg Marulksfilé. 8 skivor Serrano skinka. 1 paket haricot verts. Potatisterrin se under Lammytterfilé oktober 2014
Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Är man osäker på när den är färdig så är det bra att använda en termometer, innerkärnan ska vara mellan 47-50 grader, då är fisken precis färdig och väldigt saftig
Stekt rödspätta

Stekt rödspätta

Skölj och torka av rödspättorna med ett hushållspapper. Om huvudet sitter kvar så skär bort det. Ta också ur inälvorna
Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

Sommarmat på högsta nivå. Ibland när jag får akut hemlängtan så lagar jag denna rätten. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Mannerströms fiskbullar & kokbok

Mannerströms fiskbullar & kokbok

 . I helgen besökte jag bokmässan i Göteborg och fick möjlighet att äta Leif Mannerströms mat tillsammans med en skara matälskare
Sommarmat! Lax med dillstuvad potatis

Sommarmat! Lax med dillstuvad potatis

Efter lunchen på Humlan med Johanna och Linda så ställde jag mig frågan här hemma varför vi inte lagat något som är så pass enkelt gott och sommarfräscht
Hälleflundra med sötpotatis, sallad och pepparrotsås

Hälleflundra med sötpotatis, sallad och pepparrotsås

Sätt ugnen på 175°C. Skala sötpotatisen och skiva i centimeter tjocka skivor. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över rapsolja och strö över salt och svartpeppar och lägg timjan ovanpå och ställ in i ugnen
Torsk i ugn med hummersås

Torsk i ugn med hummersås

Måndag, ny vecka och nya möjligheter. eller. Har varit på möte på försäkringskassan i hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när min sjukskrivning går ut
Fisk i ugn

Fisk i ugn

Lämplig fisk , Lax, Röding, Sik, Harr. Färsk rensad fisk fylls med dill, tomater och lök på en saltbädd av citronsalt

Fisk i räksås

Det finns en kokbok som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Jag har försiktigt läst den flera gånger om, nästan hela tiden med ett leende på läpparna
Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

Lägg ut foliearken och fördela spenaten mitt på varje ark. Lägg fiskfilén på spenaten och krydda med citronpeppar och salt
Laxpudding

Laxpudding

Idag gjorde jag laxpudding för första gången. Faktiskt var det även första gången jag åt det. ) Det var riktigt gott
Stekt torsk med citronsås

Stekt torsk med citronsås

Stekt torsk med citronsås. 3-4 personer. (beror helt på hur hungriga ni är. ). Du behöver. ca 1 dl ströbröd. ca 1 tsk salt
Clam Chowder på hjärtmusslor, rödtunga och äpple

Clam Chowder på hjärtmusslor, rödtunga och äpple

Mustig och matig musselsoppa med bland annat potatis och äpple i. Oftast så används blåmusslor till en chowder men jag använde den betydlig mindre och lite sötare hjärtmusslan i stället
Skaldjurspanna

Skaldjurspanna

Tvätta och rensa blåmusslorna under rinnande kallt vatten. Släng dem som inte sluter sig när man knackar dem lätt mot köksbänken
Linguine alle Vongole

Linguine alle Vongole

300 gr pasta Linguine. 1 kg hjärtmusslor. 3 schalottenlökar. 3 vitlöksklyftor. 4 msk olivolja. 1/4 tsk röda chiliflingor
Pasta vongole

Pasta vongole

Härligt, somrigt och nästan som att vara i Italien. =)I helgen lagades pasta vongole. Denna fantastiska rätt som är ett måste varje gång man besöker italien
Pasta vongole

Pasta vongole

Äntligen fick jag fatt i ett nät med hjärtmusslor. Receptet har jag lånat från Feskhandlar´n i Lomma fiskbil där jag hade beställt musslorna
Pasta med hjärtmusslor

Pasta med hjärtmusslor

Det här är en av dom mest klassiska Italienska pastarätterna. Den görs med få ingredienser av hög kvalitet
Fisk i ugn med spenat och vitvinssås

Fisk i ugn med spenat och vitvinssås

Sätt på ugnen på 200 grader. Sprid ut spenaten i en ugnsform, modell större. Om spenaten är fryst, se till att den är tinad först
Räkor i het panna

Räkor i het panna

Räkor i het panna, är perfekt när du får oväntade gäster och snabbt vill fixa till något att äta. Gäller bara att det finns djupfrysta räkor i frysen och kanske vitlöksbröd också
Jamies Italien

Jamies Italien

En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola