Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Koka upp och skumma med en slev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Servera i så fall kött och sås med vanlig kokt potatis, själv gillar jag pressad eller nypotatis. Gott som fan, då tycker jag att man kan bryna på de kokta skivorna av bringan
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till fläsklägg serveras rotmos och en klick senap, men hemgjort potatismos med en duktig klick smör samt buljongkokta grönsaker såsom morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad måste också var himmelskt gott eller kanske en senapsås till istället för senap eller pepparrotssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.