Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rimmad oxbringa
  • 1 kg oxbringa
  • ½ dl salt utan jod
  • ½ tsk salpeter
  • Saltlake
  • 3½ liter vatten
  • 3 dl grovt salt
  • ½ dl socker
  • 7 svartpepparkorn Koka upp ingredienserna, skumma och låt det kallna.
  • Lägg köttet i en bunke, slå över saltlaken och lägg en tallrik med tyngd på köttet.
  • Låt stå kylen 1 dygn
  • Kokt Rimmad oxbringa med pepparrotssås
  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 2 liter vatten
  • 2 morötter, skivade
  • 1 halverad gul lök
  • 8 grovkrossad vitpeppar
  • Lägg köttet i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker.
  • Koka upp och skumma av, lägg i resterade varor.
  • Sänk värmen, det skall sjuda under lock ca 2 timmar tills köttet är mört.
  • Tag av kastrullen och låt det stå och svalna.
  • Under tiden gör vi en smarrig sås att servera till.
  • Pepparrotsås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2½ dl kokespad
  • 2½ dl mjölk
  • 2½ dl matgrädde
  • 4-5 msk färskt riven pepparrot
  • Smält smöret, tillsätt mjölet och rör om.
  • Häll i mjölk, grädde och buljong under vispning så det inte blir några klumpar.
  • Tillsätt pepparroten och smaka av.
  • Skär upp köttet servera med kokt potatis, extra riven pepparrot och liten smarrig sallad .

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.