Skär köttet i mindre bitar, bryn det i smör. Känn så köttet är nästan klart (mört och fint) Sista steget blir att tillsätta morötterna i grova bitar, herbamare och cream fraiche
Annars rinner köttsaften ur när du skär upp den. Grädda wellingtonbiffen i 175 gr i cirka 30-35 minuter, då får du medium rosa kött. Låt köttet vila efter gräddning i minst 15 minuter
Köttet är en historia för sig. När köttet är färdigmarinerat skivar du upp det i lagom tjocka skivor. När du stekt så som du vill ha köttet låter du det vila en stund på ett fat innan servering så att köttet får komma till sin fulla rätt
Ta upp köttet och lägg åt sidan. Lägg köttet ovanpå och sen baconet. Hej. Alla-hjärtans dag idag så jag vill börja med att önska er en riktigt trevlig sådan
Ju tjockare köttskiva desto lägre temperatur. När köttsaften sipprar fram på ovansidan är det dags att vända biffen och steka den färdigt på andra sidan
Lägg ut köttet och platta ut skivorna. Visst kan man väl bli trött på "fin" mat. Kycklingfilé, fläskfilé, ryggbiff, entrecote - visst är det gott men till slut blir det enformigt
Plankstek4 portioner 4 skivor entrecote (á 200 g)1 kg potatis (mjölig sort)0,5 dl mjölk3 msk smör1 äggula4 små tomaterSaltPeppar Till serveringBearnaisesås Gör så härSkala och koka potatisen mjukHäll av vattnet och pressa potatisenRör ner mjölk och smörVispa till ett luftigt mosRör ner äggulanSmaka av med salt och pepparTillred såsen Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor Bryn det hastigt i smör ca 30 sekunder på varje sida Låt köttet vila under ugnsfolie ca 10 minLägg köttbitarna på portionsstora ekplankor och tomater vid sidan omSpritsa moset runt om Ställ in plankorna högt upp i ugnenGratinera i 250 grader tills potatismoset fått fin, gyllene färg, ca 12 min Ta ut plankorna och skeda såsen över köttet Servera genast 4 portioner
Börja med att strimla löken och champinjonerna. Bryn det lite lätt och ställ åt sidan. Lägg upp lövbiffen och lägg löken och champinjonerna på ena sidan av lövbiffen
Jippie, såå härligt med fredag. En tuff jobbvecka är slut och nu ser vi fram emot ännu en lugn helg. Hoppas på ett riktigt bra resultat på vågen på måndag då jag har varit sjukt disciplinerad i veckan
Nu har det varit mycket efterrätter på bloggen så idag kommer det ett matinlägg. För äta det måste man ju också, även om söta saker förvisso är oemotståndligt gott så här i sommar- och semestertider