Ja men säger ni numera jobbar ju kvinnorna oftast, det gjorde faktiskt min mamma med. Som ni ser är receptet en nedräkning från fyra, tror det kan vara ett bra minnesknep om ni inte har datorn med er
Får jag kanske föreslå en ugnsomelett till lunch. Serverar man dessutom omeletten tillsammnas med en god stuvning och en prinkorv eller två, ja, då har man ju en riktig brakmiddag
Då passar det bra att göra ugnsomelett till hela familjen. Vispa ut mjölet med lite av mjölken. Jag hade ett helt paket ägg som var på väg att bli för gamla
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. 1Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Jag har valt räkstuvning i det här receptet, men ost, skinka och äpple är gott, eller cocktailtomater, mozzarella, skinka och färska örter som får gå med i slutet av gräddningen, eller varför inte fetaost, oliver och timjan, mums
Igår gjorde jag en mycket uppskattad ugnsomelett till familjen. Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning
Ugnsomelettmed mozzarella och kyckling. Ugnsomelett. 10 portionerFyra grillade (eller stekta) kycklingfiléer 2 st bollar med mozzarella3 röda lökarEn finger tjock purjolök6 tomater15 ägg (små) 10 stora. 5 dl mjölk4 dl riven ostSalt och pepparItaliensk salladskryddaHacka upp kyckling, lök, purjo, mozzarella och tomat blanda allt på en plåt med bakplåtspapper
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.