Lammgryta på marockanskt vis
Matmania
Matmania
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 lammstek cirka 1,3-1,5 kilo skuren i ganska stora bitar 5-6 cm långa.
  • 2 stora gula lökar.
  • 1 aubergine 4 kvisttomater 2 röda paprikor.
  • 6-8 vitlöksklyftor 1 förpackning krossade tomater.
  • 1 msk tomatpuré.
  • 1 tsk spiskummin.
  • 1 tsk malen kanel.
  • 1 tsk malen koriander.
  • 1 tsk malen fänkål.
  • 2 tsk malen paprika.
  • 5 kryddnejlikor 3 hela svarta kardemummakärnor eller 1 tsk skalade.
  • Ett gäng vita eller gröna kardemummakärnor (kan också bytas mot skalade).
  • 6-8 kryddpepparkorn 6-8 svartpepparkorn 3-4 muskotblommor.
  • Salt.
  • 0,5 tsk torkad mynta eller lite finhackad färsk.
  • 1 klyfta saltad inlagd citron.
  • 0,5 dl gula russin.
  • 0,5 chili (beroende på hur stark den är och hur på stark mat man vill ha).
  • 3 cm riven färsk ingefära.
  • 0,5 dl vatten om det behövs.
  • 0,5 pkt saffran (mortlat tillsammans med lite flingsalt).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.