300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
)Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme tills marinaden kokat in. Yakinikupå lövbiff (4 portioner)600 gram finstrimlad lövbiff0,5 dl sesamfrön1 msk olja10 cm finstrimlad purjolökYakinikumarinad1 dl japansk soja2 msk strösocker1 msk finriven ingefära0,5 msk sesamolja1 pressad vitlöksklyftaGör så hör
Yakinikupå Oumph. Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn
Vi börjar med den japanskinspirerande rätten som är en yakiniku men gjord på köttfärs. Men jag känner inte riktigt att köttfärs var min grej utan jag vill hellre ha det strimlade köttet till en yakiniku men smakerna var goda
Har tidigare gjort ett recept som jag tyckte var lyckat med piccata på vildsvinsrygg som jag tyckte blev synnerligen lyckat, så nu testade vi en annan version
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Potatisen ser inte särskilt lyckad ut på bild, men om man gör den i portionsformar eller muffinsformar så håller den sig snyggare
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.