Måste ha varit värmeslag och att inget annat fungerade som det skulle med dennatårta. Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Hans tanke med tårtan var attden skulle hålla sig fräsch länge i en tid då inte kylskåp fanns och det kunde han åstadkomma med hjälp av karamellen på toppen som gjorde atttårtan inte blev torr
Köpte ju en burk marshmallows fluff när jag gjorde mina Whoopie Pie förra veckan, tänkte att det består ju bara mesta av äggvita och socker, ja och ävensmakämnen och majsmjöl, så det blir ju billigare att göra själv, gott blev det och går fort och enkeltatt göra själv
Hoppas att dem även faller dig i smaken. Det här är nog bland dem godaste bakverken jag slängt ihop. Som många vet så älskar jag choklad, och dem här är verkligenen dröm för choklad älskare
Frys in tårtbotten direkt efter attden är bakad och har svalnat. Kom ihåg att tänka upp-och-ner. Ta fram tårtbotten ur frysen strax innan du ska fyllatårtan
Så härligt med en månad där så många får anledning att fira. Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker
Idag får du en snabblektion i hur du bäst lyckas med att steka oxfilé. Tryck med fingret på köttet och kläm lite på sidorna, för att känna hur mycket stekt det är
Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sig att fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.