Du behöver. Cirka 40 minicupcakes2 ägg2 1/2 dl socker1 tsk vaniljsocker3 1/2 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1 nypa salt200 g mörk choklad 70%100 g smör2 msk starkt kaffeVit chokladfrosting100 g vit choklad150 g mjukt smör150 g philadelphiaost250 g florsocker
Det här är mina absoluta favoritcupcakes vad gäller smaker. Hittade ett otroligt saftigt och bra grundrecept hos Bakverk och fikastunder och piffade upp dem med hallon och bitar av vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i filen och kaffet och blanda det med äggsmeten
Receptet kommer från en tjej som heter Liv och är ett av bidragen till årets hemmakonditor. (Med lite ändringar pga att jag gjorde större cupcakes än henne) Smeten innehåller inget bakpulver men äggen gör att muffinsen reser sig ändå
Halloncupcakes (recept från Leilas bok "A piece of cake")ger ca 12 medelstora cupcakes3 ekologiska ägg2 1/2 dl socker1 tsk vaniljsocker100 g smör1 dl mjölk3 1/2 dl mjöl2 tsk bakpulver1 nypa saltskal och saft av 1 citron3 dl färska eller frysta hallon1
Bred frostingen på de avsvalnade kakorna och garnera med lite minimashmallows. Med viss inspiration. eller ja, vem är det vi skämtar egentligen - med stor inspiration ifrån en av mina favvisar (hej Leila
Hejsan. Nu har jag och Viktor skapat mästervärk. nåja inte riktigt men alla börjar vi någonstans. )Viktor går också på bageri och konditori linjen och vill bli konditor
Till min mammas middagsbjudning förra veckoslutet gjorde jag även morotscupcakes. De här är en riktig favorit för mig, eftersom jag tycker att de inte är översöta som många cupcakes tenderar att bli