Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Kikärtsbröd

Kikärtsbröd

Idag slutade jag vid tolv, var länge sedan jag hade en så kort dag, riktigt skönt var det och jag spenderade eftermiddagen med att baka detta ljuvliga kikärtsbröd
Nyttigt saftigt lingonbröd

Nyttigt saftigt lingonbröd

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner sirap och lingonsylt
Rustika lantbröd

Rustika lantbröd

Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Vegobiff-delux och sesam-quinoasallad

Vegobiff-delux och sesam-quinoasallad

Jag fortsätter också att experimentera med vegetariska biffar, den här gången blandade jag ner halloumi och rödbeta i linsbiffarna
Pocherad hokfilé med rotfruktsgratäng

Pocherad hokfilé med rotfruktsgratäng

Pocherad hokifilé. Koka upp 1 liter vatten med lagerblad, peppar, lök och salt. Lägg i fiskbitarna och sjud i 3 minuter, lägg på lock och ställ kastrullen åt sidan
kycklingpaj med grönkål och fetaost

kycklingpaj med grönkål och fetaost

paj är tacksamt att laga av “kylskåpsrens”. här fick kyckling, grönkål och fetaost sätta smaken. Jag tycker grönkålen är helt fantastisk
Nyttig kycklingpaj

Nyttig kycklingpaj

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Amerikanskt Bananbröd

Amerikanskt Bananbröd

Nyttigt grovt och ändå bananmjukt i smaken En riktig höjdare till lata julfrukostar. 1/2 paket jäst 25 g
Bananbröd

Bananbröd

Jag vet inte hur det är med er men jag fullkomligt älskar filmjölksbröd. De är enkla, smidiga, behöver inte jäsa men framför allt så smakar de ljuvligt, ljuvligt gott

Bananbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem. Vänd ner bananmassan i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och mjölk