Idag slutade jag vid tolv, var länge sedan jag hade en så kort dag, riktigt skönt var det och jag spenderade eftermiddagen med att baka detta ljuvliga kikärtsbröd
Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Pocherad hokifilé. Koka upp 1 liter vatten med lagerblad, peppar, lök och salt. Lägg i fiskbitarna och sjud i 3 minuter, lägg på lock och ställ kastrullen åt sidan
Vardagsrätter kan man inte få för många av och gärna lite nyttigare förstås. Fisk är bra och gott och i kväll blev det därför en gratinerad torskfilé med nyttigt grönt till
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Jag vet inte hur det är med er men jag fullkomligt älskar filmjölksbröd. De är enkla, smidiga, behöver inte jäsa men framför allt så smakar de ljuvligt, ljuvligt gott
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem. Vänd ner bananmassan i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och mjölk