Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Istället för det klassiska potatismoset har jag skivat potatisen och lagt den ovanpå som ett lock. Det här är en väldigt enkel och god fiskgratängmedpurjolökoch dillsås
Mumsig morotssoppamed kokosmjölk, ingefära och lime. Servera med vitlöksbröd till. Häll tillbaka soppan mixad i crockpott när allt är mixat koka upp den häll i svamp ochpurjolökenoch kör på hög tills gästerna kommer
Den välsmakande vätska från fisken vill jag givetvis utnyttja. Genom att så att säga para täcket på coccoterna med min klassiska fisksås, och varsamt ugnsbakade torskfiléer, fick jag en gratäng som var så god att jag tappade behärskningen och i smyg slickade fatet rent från sås
Tillsätt buljongtärningarna och låt koka ett tag. Smält margarinet, ha ner den finstrimlade purjon och rör om, tillsätt mjölet och späd med mjölken till fin soppkonsistens
Lägg köttet åt sidan och fräs morot, chili, purjolök, ingefära och vitlök ett par minuter. Hetta upp en stek- eller wokpanna och stek köttet i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.