Hacka vitlök fint och tärna tomaterna. Vänd ner gurkmeja och tomatpuré. 1mogna kvisttomater. 1tomatpuré. Lägg i tomattärningarna och låt sjuda under lock i ca 15 minuter
Khuresh Karafs - Gryta med selleri Grytbitar av valfritt köttslag ex. Det visade sig vara den fantastiska persiskamaten som serverades på alla tallrikar och fat
Ingen panik - då har vi smaskiga förslag till er här, vi ger er plockmaten vi njöt av i onsdags. Ett fat med blandade godsaker, kex i olika utföranden och smaker, goda ostar, frukt och grönt och till sist olika charkuterier - vissa från GeMa-Livs och andra av märket Delize
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
3 tomater (fint tärnade). Blanda alla grönsaker i en skål. Rör samman citronsaft samt olivolja. Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar
Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer. 1-2 torkade långa chilifrukter. 1-1 1/2 tsk strösocker. Hetta upp oljan i en wok på medelvärme och fräs cashewnötterna under omrörning i 2-3 min, eller tills de är ljust bruna. Tillsätt hälften av kycklingköttet och fräs under omrörning på hög värme i 4-5 min eller tills kycklingen är genomlagad. Tillsätt paprika, morot, lök samt såsblandningen i woken och fräs under omrörning i 1-2 min. Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer 1-2 torkade långa chilifrukter. 1-1 1/2 tsk strösocker
" ropade Leah när jag stod och lagade maten igår. Rör ner myntan i matyoghurten. 600 g kycklingfilé1 pkt saffran2 msk olivolja½ röd chili1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svartpepparMyntayoghurt2 dl matyoghurt1-2 msk torkad myntasalt & peppar1. Skär kycklingfiléerna i 2-3 delar på längden
Snabb mat - baconlindad kyckling i sås. Servera med couscous eller ris och en god sallad (eller som vi har grönsaksstavar - mycket populärt hos barnen)
Kateh-varianten är det enklaste och snabbaste sättet att tillreda ris, ett vardagsris. Persiskmat är precis som irakisk mat färgstark och mild i smaken
W bakar fortfarande en hel del efter recept ur boken Vi bakar och lagar mat. Nu ska ja jobba med tavlorna för att sen kasta mig iväg och köpa packningsmaterial som är slut
Det är så här jag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI. /8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar. 2-3 lime. 1-2 grillade paprikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.