1 förp mix till en stor pizza4-500 g passerade tomater med basilika 1 tsk oregano 2 msk olivolja 150 g rökt skinka, strimlad 350 g champinjoner, skivade 1 paprika, skivad ca 3 dl ost, riven
Vill du fira köttfri måndag så hoppa bara över skinkan, det blir väldigt gott utan också. Mina plommon fick i lördags kväll förgylla en glutenfri pizza bianco, tillsammans med olika sorters ost och lufttorkad skinka
Ostarna vi åt var Fransk Brie (god tillsammans med frukt eller till en sallad), Taleggio (mjuk och krämig italiensk kittost) och Bergader blu Rich and creamy (grön- och blåmögelost som gärna avnjuts tillsammans med en delikatessmarmerad)
Men med ostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Hade inte planerat någon middag direkt utan öppnade frysen som inspirations källa. Salt- efter tycke. Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost
Receptet till pajen är det samma som jag använde till pizzabottnarna och bullar osv. E-postadress. Fredagens middag blev ost och skinkpaj, med en grönsallad
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Men så kom jag på att jag hade ett gammalt recept på jättegoda pizzabullar som jag letade upp och gjorde om till LCHF
Gör då denna goda paj, ost/skink paj. Strö över osten med. 250-300 gram skinka. 2 dl riven ost. Rör ihop alla ingredinenser till pajdegen och tryck ut i pajformen eller en avtagbar botten, ca 24-25. Tryck ner tomaterna och in i ugnen i ca 25-30 minuter. 250-300 gram skinka. 2 dl riven ost
Blanda sedan in den rivna osten. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter. 120 g Färskost. 5 dl Parmesanost. 5 dl Grevéost. 1 st Basilika - färsk. 10 g Oregano - torkad. 200 g Grevéost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.