Påmed en god sås med både grädde och crème fraiche, buljong, tomatpuré och en aning soja. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Servera med couscous. Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 400 g fiskfilé
Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen. Vi kör vidare med grillningen, man lär så länge man lever och det blir bättre och bättre
Fördela paprika och ost mitt på färsrutorna. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. Bjud spetten tillsammans med pommes frites eller bakad potatis och en sallad
När du rimmar något så ska du inte salta vid fortsatt tillagning, så tänk därför på att om du inte rimmar fisken här så måste du dra några varv med saltkvarnen i paketet också
Spritsa ett lager med dulce de leche på ena kakan, spritsa ett par millimeter in från kanten. Jag hörde en gång på nyhetsmorgon, någon som var där och bakade en morgon, ”Alfajores spås bli det nästa stora”
Men du kan välja en annan fisk, så länge det är en hel fiskmed vitt kött. Härifrån har vi många matminnen som vi har med oss och som har inspirerat oss i köket
Ta ut ugnsformen och lägg påbaconfiskenmed skarven neråt, och sprid osten över hela formen. Tillsätt crème fraiche och pressa i vitlöken, krydda med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.