Saganaki Skär osten i cm-tjocka skivor. Vispa upp ägget och häll mjöl på en tallrik. Panera ostskivorna först i uppvispat ägg och sedan i mjöl receptcentralen.se
Meze -Friterad fetaost Dela på mitten, så du får två nästan kvadratiska bitar fetaost. Är den väldigt tjock kan du dela den i ytterligare två bitar så du får 4 lite tunnare bitar Matklubben.nu
Pepparkakshus Som jag skrivit tidigare om mina pepparkakshus så gillar jag inte smaken av bränt socker när det är dags för husdemolering Clina Svenskon
Aroniagelé Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran. Låt koka till bären skrumpnat Matklubben.nu
Aroniasaft Koka bär och vatten under lock på svag värme till bären skrupnat helt och avgett all saft, ca 15 min Matklubben.nu
Aronialikör Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust i cirka en månad. Skaka om då och då Matklubben.nu
Aroniamarmelad Koka aroniabären och de skalade, klyftade äpplena i vattnet ca 20 minuter. Mixa dem till en nästan slät massa Matklubben.nu