I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. kycklingen och grönsakerna, och ha det klart när du börjar woka
Även fast jag tycker om att prova mat från olika länder har jag varit jättedålig på att prova att äta och laga thailändsk mat men nu tänkte jag prova lite mer
Finstrimla kycklinglårfilén. Stek kycklinglårfilé-strimlorna i oljan som är kvar. Lyft ur kycklingstrimlorna och lägg i samma skål som de wokade grönsakerna
Rör ner risnudlar, jordnötter och Phad Thaisåsen och låt allt bli varmt. Stek kycklingstrimlorna och chilin i en stekpanna med olja på hög värme tills kycklingen får lite färg
100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand. Skär kycklingen i lagom stora bitar, dela löken i båtar och sedan båtarna på mitten
citrongräset som du bankat på så att det avger sina aromer lättare. Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.