Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
En mustig köttfärs- och vitkålssoppgryta

En mustig köttfärs- och vitkålssoppgryta

1 msk olivolja, 5 hg köttfärs, salt, peppar, 1 hackad gul lök, 2 hackade stora morötter, 5-6 hg vitkål skuren i bitar, 3 hackade vitlöksklyftor, 2 köttbuljongtärningar, 1 burk krossade tomater, 2 msk farinsocker, 1 msk Worcestershiresås, 1,5 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad timjan, 2 lagerblad, 1 dl långkornigt ris, 1 msk citronsaft, hackad persilja
Förälskade räkor II

Förälskade räkor II

Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Sjud grytan några minuter. Häll i creme fraiche eller grädde
Långkokt högrev m/ugnsbakad kålrot

Långkokt högrev m/ugnsbakad kålrot

Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Det roliga är att jag ska börja plugga igen efter 7 års paus
Pressgurka

Pressgurka

Skiva slanggurkan i mycket tunna skivor, gärna i en matberedare. Lägg skivorna i en glasskål. Ös på ättikan, sockret och persiljan
Lyxig kantarellsås

Lyxig kantarellsås

1/2 liter kantareller, frästa1/2 gul lök, finhackad2 msk grönsaksfond2 msk sherry4 dl Oatly imatRensa och fräs bort vattnet ur kantarellerna
Löjromsbomben

Löjromsbomben

Blanda crème fraiche och philadelfiaosten. Gör en kupa av blandningen mitt på serveringstallriken. Jag gjorde den på fri hand och det gick bra, för blandningen är inte lös

Färskost med Löjrom eller annan rom

Färskost med Löjrom alt annan rom8-10 personer, bra plockmat. 200 g philadelphiaost2 dl créme fraiche1 rödlök, finhackad1 kruka gräslök, hackad100 g löjrom eller annan rom Blanda philadelfiaosten med créme fraiche och lägg i en skål
Pilgrimsmusslor Asian Style

Pilgrimsmusslor Asian Style

Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och strimla chilin
Senapsgriljerad skinka

Senapsgriljerad skinka

Så där ja skinkan griljerad. I år blev det skinka på rapsgris.  Jag har verkligen aldrig ätit en sån saftig skinka
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

Skiva svampen och fräs den i smör i en stekpanna några minuter. Rör ner crème fraiche, vinäger, lök och örter
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

Det låter väl som perfekt mysmat. Inte bara förälskade, utan nyförälskade. Mmm som i mmmys. -) Och det blev väldigt gott, men ni vet ju hur det är med pasta och mig

Förälskade kräftor

1.  Fräs lök och äpple i matfett tillsammans med curryn några minuter. Strö över mjöl och rör om. 2.  Späd med buljong, vin och grädde
Pasta med tonfisk- och kaprissås

Pasta med tonfisk- och kaprissås

Hos mina föäldrar däremot som båda är fyllda 70 är det fortfarande potatis som dominerar. Pasta är väl något av vardagsmat i många svenska hem nu för tiden
Stekt lax med tapenade

Stekt lax med tapenade

Stek laxen i olivolja ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på fat eller tallrikar och lägg på tapenade