(4 port. )(Den påminner mig om soppan jag brukar äta på Lilly Anh restaurangen, nära Möllevångstorget i Malmö)Till soppan behövs kött, nudlar, buljong, och tillbehör
Foto. Martina Ca 468 kcal/port med ris Ca 244 kcal/port utan ris Sallad. ca 86 kcal/port 4 port 500 g rostbiff 2 tsk smör 100 g strimlad vitkål 2 paprikor i valfri fär i mindre bitar 2 gula lökar hackad 3 dl vatten 1,5 msk oxfond 1/2 dl chilisås 1 dl matlagningsgrädde 15% 1 tsk vetemjöl+ lita vatten till redning salt grovmalen svartpeppar 3 dl okokt ris Gör så här
Skär laxen i mindre bitar. Häll grädden, osten och fiskbuljongtärningen i en panna eller kastrull. Höj värmen och rör om tills det börjar sjuda stäng sedan av värmen
Den här pirogen kan man ju förstås fylla med andra saker, vill ni ha kött eller en hel-veg med svamp, kan ni ta fyllningen som jag har i mina potionspiroger, HÄR
Oj så snabbt det blev helg igen denna vecka. Inte mig emot. ) Fredagsmaten idag blev en snabblagad favorit nämligen kallrökt lax med dijonstuvad potatis, jag har gjort den många gånger och den blir alltid lika god
Hoppas inte, för jag envisas med att pracka på er mina evinnerliga vardagsräddare. Snart fredagkväll och ni vill förmodligen ha tips på något lyxigt och snabblagat att njuta i tv-soffan framför Idol eller På spåret, har jag rätt
Nu var det ett tag sen jag tillagade den här goda pastarätten och jag följde inte direkt nåt recept (men fick inspiration efter att ha kikat runt på Allt om Mat ), så i ärlighetens namn är jag inte helt säker på vad jag hade i
Isak är hemma idag också men nu verkar han må bra så imorgon blir det skola igen, tyvärr missar han dagens träning för är man hemma från skolan blir det ingen träning
Förra veckans kylskåpstömning resulterade inte bara i kycklingbollar, som i senaste inlägget, utan också i denna mustiga lammfärsgratäng, som jag googlat fram på nätet