Gjorde hemlagade fiskpinnarmedremouladsås i helgen som gick. Till fiskpinnar gör man en sk dubbelpanering, dvs man vänder först fisken i vetemjöl som kryddats med salt och peppar, sedan vänder man den i ägg och sist i ströbröd
Men nu, till receptet på helt vanliga jättegoda fiskpinnar och remouladsåsmed curry. Dessutom får ju fisken en härlig, krispig yta vilket är den absoluta fördelen medfiskpinnar, om du frågar mig
Vi har hamnat i ett riktigt virusträsk med en influensa som oinbjuden gäst de senaste två veckorna. Fiskpinnar är väl aldrig något som jag riktigt tyckt om – men då har jag inte gjort egna
Men remouladsåsen är hemmagjord och supergod och lätt att fixa iordning,, smakar lite som remouladsåsen man fick i skolan till dom där goda panerade fiskarna
Servera till nystekta fiskpinnarmed kokt, pressad potatis, gräslök, limklyfta och sallad. Vänd skivorna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar
Om du vill ha pestosmakande fiskpinnar börjar du med att lägga upp pesto på en tallrik, du lägger mjöl på nästa tallrik, uppvispat ägg på nästa och pankoströbröd på nästa
Torsken är superenkel och kan göras med vilken fisk man vill (eller någon annan form av protein). När jag var liten så var panerad fisk, ris och remouladsås det som åts när man var sjuk
Vi hade tänkt åka in till Katarina Bangata på Söder i Stockholm, där Bondens egen marknad håller hus varje lördag från och med idag till och med 17 oktober
Remouladsås -Finhacka en hel burk picklesgrönsaker och blanda med finhackad kapris. Krydda mjölet som rödspättan skall paneras i med salt, och vitpeppar
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.