Måste säga att jag hajade till när jag läste namnet på pajen. I originalet ingår bara bacon och äggstanning så man kan säga att detta är en försvenskad version av originalpajen
Kokosolja till stekning. Hallon till topping. Toppa med valfritt tillbehör och njut. Idag tillsammans med den nya kokoskvargen som är galet god, kunde smakat lite mer kokos men det fixas ju lätt med lite kokosflingor
Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
Nedräkning till helgen. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg dit, riv över en god ost och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått vacker färg
Fyll tortillasen med kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. 1 pkt tortillas. överbliven röra och riven ost, gratinera sen i ca 10 min till fin färg. 1 pkt tortillas
Jag använde ett hederligt pajrecept av den svenska modellen när jag gjorde den här pajen. en ost- och skinkpaj typ och jag blev sååå sugen på att göra själv fast jag bytte ut skinkan till bacon (förstås)
Alltifrån snittar och tilltuggtill olika smördegspizzor och nu pajer. När det kommer till desserter så har jag endast blivit bjuden på en massa gott där de använt smördeg
Det här är ett jättebra lunchtips, eller ett lite rejälare mellanmål för hungriga barn. Att göra toasts i smörgåsgrill är ju såååå gott - och superenkelt
Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. QuicheLorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Kavla ut på lätt mjölat bakbord och för över den till en paj- eller springform, den ska gå ca 4 cm upp på kanterna. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuicheLorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare
Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
När helgen är fullbokad är det snabba rätter som gäller på menyn och igår blev det en enkel omelett med kallrökt lax och egna sparrisar från trädgårdslandet tilllunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.