Skala räkorna och koka sedan buljongen enligt ovan. 500 g räkor med skal. 1 dl räkbuljong (vatten kokas med skalet från räkorna i några minuter, sila sedan och du har en smakrik buljong utan konstiga tillsatser). Häll i räkorna och låt puttra med 1-2 minuter. 500 g räkor med skal. 1 dl räkbuljong (vatten kokas med skalet från räkorna i några minuter, sila sedan och du har en smakrik buljong utan konstiga tillsatser)
Caroline var och jobbade, jag passade på att planera lite mat på förmiddagen och bestämde mig för att göra piri piriräkor som jag serverade med vitlöksbröd
Blanda i räkorna och pastan. 250 g skalade räkor. Koka pastan enl anvisning på förpackningen. Hacka grönsakerna och fräs dem i olja i ca 2 minuter utan att de får färg
Skala räkorna. Lägg de mjukfrästa grönsakerna på en tallrik och toppa med räkorna. Vänd ner räkorna i blandningen och låt skålen stå ca 2 timmar i kylen. 1 kg färska eller tinade räkor
Det kan ibland ge lustiga resultat, som den här rätten som egentligen skulle heta krämiga räkor. Eftersom kramiga räkor är desto roligare valde vi det namnet