I morgon kväll ska jag på Öl- & Whiskeymässa. Vi har tidigare använt pizzasten i ugnen, men idag slog vi till på stort och använde vår nyinskaffade pizzadel till utegrillen
Jag äger ingen baksten och då jag såg på "grillmästarna" att det var lite väl riskabelt att lägga pizzan direkt på gallret fick det bli en egen variant
Jag har ju väntat på att få testa pizzastenen som vi köpte till grillen för ett tag sedan. Pizza med tomatsås, goudaost, tunnskivad skinka, skivade tomater, fetaost, mozarrellaost, vitlöksost och lite extra riven vitlök ovanpå
Det är något alldeles speciellt med att baka pizza utomhus och grädda pågrillen. Receptet påpizzadegen kommer från Leila Lindholms "One more slice" och är självklart gjord på surdeg
Fyllning – mozzarella, kalkon, olivolja & oregano. Antingen som middag med en god sallad till eller som plockförrättspizza medan man grillar andra saker, framförallt om man skall grilla och röka långkörare som behöver några timmar på sig
Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.