Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Lite tips på lördagsmat kanske ni är sugna på. Förra helgen lagade jag detta och det blev kalasgott. Förvisso använde jag i det här fallet färdig potatis, men det går precis lika bra att ha egen klyftpotatis, hasselbackspotatis eller liknande till
Hacka gul lök, vitlök och skala och skiva. morrötterna. Fräs i en kastrull utan att det tar färg. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna
Detta var förra veckans söndagsmiddag. Finalen på jul- och nyårsledigheten och vilken final det var. Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja
Jag bara älskar rågsiktsbröd. Helst ska det ha varit i en sockerkaksform så det får en fin form, och så ska den ha lite flingsalt ovanpå själva skorpan, så det knastrar så där fint mellan tänderna när man äter det
Jag är så glad att vi äntligen fått flyt på tjejmiddagarna. Livet har en stund med barn och familj i olika faser där man inte tycker sig ha tid med egna saker, det är laga mat, skola och taxiverksamhet för hela slanten
Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. Här rostade jag skalen ihop med citronskal för att fördjupa smaken
Här kommer ett jättegott recept på kräftsoppa som jag fått av min mamma nyligen. Det är väldigt enkelt och smakar lyxigt, trots att den faktiskt är riktigt billig att göra
Detta är en enkel fisksoppa med ingredienser som man ofta har hemma. 500 g blandad fisk150 g skalade räkor1 gul lök (hackad)3 potatisar (i små bitar)2 morötter (skivade)0,5 - 1 purjolök0,5 msk tomatpuré0,5 tsk timjan1,5 msk vetemjöl7 dl vatten2 fiskbuljongtärningar2 dl cremè fraicheFräs morötter, lök och potatis några minuter