Vitchokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Ta fram glasen med moussen. Vitchokladmousse. Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvitchokladmousse
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vitachokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvit choklad och chokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkakamed bitar av vit choklad
200 g vit choklad. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.