Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Stek sedan lök och köttfärs ilite smör. Rulla ut färdigkavlad smördeg. Strö på timjan. Timjan. Fördela färsen och 2 dl riven ost, och rulla sedan ihop. Grädda i ugnen, 200 grader ca 25 min. 2 dl riven ost. 1 färdig rulle med smördeg
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffari en sås med smak av paprika och basilika
Hej alla fina. Hoppas ni haft en fin helg och en bra start på denna vecka. Idag hänger snön i luften och det är riktigt kallt och frostigt ute, men så fint och mysigtliksom
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassikeri det svenska köket. Härligtsaftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggrytatillris. Det är upp tilldig själv vad du vill servera till den, jag hade själv pasta till den dag jag lagade den och toppade allt med litefärskriven parmesan
Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Blanda samman alla ingrediensertillköttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Toppa dinköttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimladvitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.