matpaj

matpaj

Broccoli- och salamipaj

Broccoli- och salamipaj

En matpaj som passar lika bra till middag som till lunchlådan. Matig och väldigt god paj fylld med broccoli och Italiensk salami
Broccolipaj med ädelost

Broccolipaj med ädelost

Idag har här grejats. Massa matlådor är gjorda, lägenheten städad, kylskåpet uppfyllt och powerwalk avklarad, skönt
BROCCOLI OCH ÄDELOSTPAJ

BROCCOLI OCH ÄDELOSTPAJ

Paj överhuvudtaget är gott oavsett om det är matpajer eller söta pajer. Oj vad många år sen jag åt broccoli och ädelostpaj, det är ju så gott

Krämig Tacopaj

Ett litet matrecept var det här. Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Västerbottenpaj LCHF

Västerbottenpaj LCHF

Västerbottenpaj kan väl knappast bli fel. Denna smakar ganska likt en “traditionell” men med lite smak av mandel, passade bra
Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200 grader ca 15 minuter. Finfördela kycklingköttet (som kan vara stekt eller grillat)
Bacon & Broccolipaj

Bacon & Broccolipaj

Idag tycker jag att vi lagar en god paj till kvällsmat. Vet inte hur ni andra har det i vårt avlånga land men här verkligen öser regnet ned
Kycklingpaj - Världens godaste

Kycklingpaj - Världens godaste

Ja, nu är det väl så att man kanske inte har smakat på alla världens Kycklingpajer, men den här skulle absolut kunna hamna på topp-tio
Kantarellpaj med brieost

Kantarellpaj med brieost

Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den något. Lägg över degen i en smord form eller långpanna, ca 25 x 40 cm
Tacopaj

Tacopaj

Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölet i en skål. Smula ner margarinet, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg
Tacopaj

Tacopaj

Det är med en gammal discodänga med Lili och Susie i bakgrunden som jag skriver detta inlägg. Inte mindre än oh mama

Köttfärspaj

4-6 portioner. Ingredienser. 3 dl vetemjöl. 125 gr smör. ev. 1 msk kallt vatten. Fyllning. 500 g köttfärs. 1 gul lök
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över
Pajernas No 1 - Tacopaj!

Pajernas No 1 - Tacopaj!

Det var så längesedan som det fixades paj här hemma, och eftersom mannen älskar taco, fick det bli en sådan
Tacopaj

Tacopaj

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla ut degen, täcka därefter kanterna upp efter formen (gärna löstagbara botten)
Tacopaj den supergodaste... ;-)

Tacopaj den supergodaste... ;-)

Ugn 200 grader. Hacka löken och bryn den. Blanda sedan i kött färsen och bryn tillsammans. Pressa i vitlöken
Skink- och broccolipaj

Skink- och broccolipaj

Pajdeg. Blanda ihop alla ingredienserna för degen i bunke tills den har blivit fast och utan sprickor. Pressa sen ut den i en smord form (kakform funkade bäst för oss)
Smarrig ost- & skinkpaj

Smarrig ost- & skinkpaj

Gör i ordning pajdegen och fördela den i en pajform på ca 25 cm i diameter. Blanda ihop äggen, mjölken och crème fraichen
Små ansjovispajer

Små ansjovispajer

Ugn 200 grader. Blanda pajdegen för hand eller i matberedare. Lägg degen i en plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter
Broccoli- och ädelostpaj

Broccoli- och ädelostpaj

Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt sedan degen vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
Ost- & svamppaj

Ost- & svamppaj

Mät upp mjölet till pajdegen i en bunke och lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet till en smulig massa
Fredriks tacopaj

Fredriks tacopaj

Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Skär smöret i tärningar, häll ner det i mjölblandningen och nyp snabbt ihop degen