Dubbelmarinerad oxfilé
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg oxfilé brynes i smör och läggs sedan på en långpanna. Stek köttet i 150 grader tills det når en temperatur av ca 55-60 grader Låt kallna inlindad i folie.Koka under tiden upp följande marinad 1:
  • 1 liter vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 10 hela vitlöksklyftor
  • 5 msk blandade hackade örter, persilja, rosmarin och timjan
  • 1 liten gul lök
  • 3 citroner - pressa ur saften
  • 4 msk balasamvinäger
  • 5 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 krm sambal oelek
  • 4 krm svartpeppar
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk hackade örter, persilja, rosemarin och timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.